Alles wat je wilt weten

Hier vind je alles wat wil weten over De Earring & ik. We hebben voor jullie de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

  1. De Earring & ik
  2. Muzikanten
  3. Ticketverkoop
  4. Crowdfunding & sponsoring
  5. T-shirts
  6. Overige vragen
  7. Verschuiving concert

1. De Earring & ik

Wat gaan jullie doen?

Nederlands oudste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dus… geven de fans een afscheidsconcert voor de band!

Circa 1000 muzikanten spelen live een viertal Earring-songs, in aanwezigheid van duizenden fans. Daarnaast maken we een documentaire over dit concert, en over een aantal fans. We zijn al in gesprek met de NTR over het uitzenden van De Earring & ik.

Wat vindt de Earring er eigenlijk zelf van?

Zij vinden het een heel fijn plan en dragen het een warm hart toe.

Worden er ook opnames van het concert gemaakt?

We proberen dat te regelen, dus hopelijk gaat dat lukken.

2. Muzikanten

Ik wil meespelen! Kan ik me nog aanmelden?

Nee, helaas. We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen en hebben er intussen genoeg. Vanaf woensdag 26 juli is daarom de inschrijving gesloten. Alle inzendingen t/m dinsdag 25 juni bekijken we uiteraard.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gehad, klopt dat?

Soms komt de ontvangstbevestiging in de spam terecht. Check daarom je spam. Blijft de ontvangstbevestiging uit, mail dan naar info@deearringenik.nl

Hoe en wanneer kan ik die 20 euro deelnemerskosten betalen?

De aangemelde muzikanten krijgen later nog een mail met instructies.

Welke 4 nummers gaan we spelen?

We zijn eruit, de speellijst is bekend. Dus ben jij muzikant? Begin maar met oefenen!

 • Radar Love
 • Buddy Joe
 • Twilight Zone
 • Back Home

We spelen alles in de originele toonsoort. De tutorials en de bladmuziek hou je nog te goed. Dus begin maar met oefenen! 🙂

Ik sta op de reservelijst. Als er iemand op de nieuwe datum niet kan, mag ik dan die plek opvullen?

Mochten er muzikanten afvallen, dan kijken we naar de reservelijst. We kiezen op het moment van aanmelding, op volgorde van binnenkomst dus. Wie het eerst op de reservelijst belandde, komt het eerst in aanmerking om een opengevallen plek in te nemen.

Ik ben muzikant, heb mij opgegeven en ben ook door. Blijft mijn aanmelding staan?

Ja. Je aanmelding blijft gewoon geldig. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Vooral via onze website en sociale media en later ook in mails.

Ik zie toch af van deelname. Wat moet ik doen?

Stuur een mail naar info@deearringenik.nl en we halen je uit ons bestand.

3. Ticketverkoop

Waar koop ik een ticket?

Je kunt je inschrijven voor de pre-sale.

Wat betekent dat, een voorinschrijving?

Dat betekent dat zodra de ticketverkoop van start gaat, de mensen die zich hebben inschrijven voor de pre-sale. de eerste kans hebben om een kaartje te kopen.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gehad, klopt dat?

Ja dat klopt.

Wanneer hoor ik of ik een kaartje kan kopen?

Als je je hebt ingeschreven via de voorinschrijving, krijg je vanzelf bericht.

Wat kost een ticket?

De prijs van kaarten ligt rond 40 euro eerste ring en 35 euro tweede ring. Dit is inclusief een donatie van 5 euro voor de Stichting ALS. Geen staanplaatsen want de vlakke vloer is voor de muzikanten. .

Waar kan ik aangeven hoeveel tickets ik wil?

Dat kun je nu nog niet aangeven. Vanwege de overweldigende reacties starten we met een voorinschrijving. Zo kun je straks, als de ticketverkoop begint, met voorrang kaarten kopen.

Kan ik nog front row tickets kopen?

Nee, die zijn allemaal al uitverkocht.

Kan ik nog van mijn voorinschrijving af?

Ja hoor, dat is geen probleem. Je krijgt vanzelf een mailtje wanneer de ticketverkoop start, hier hoef je dan niets mee te doen.

4. Crowdfunding & sponsoring

Waarom heb jullie onze hulp nodig?

Het organiseren van een concert voor duizend (amateur)-muzikanten kost veel geld. Denk alleen al aan alle apparatuur en technici die we nodig hebben om duizend muzikanten te laten spelen en het vervoer van al die spullen. We hebben jullie hulp dus echt nodig. Uiteraard proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden.

Maar dan moet het concert er wel komen. En daar rekenen we op jou.
En jou. En jou.

Wat is er nodig?

Te veel om op te noemen. Versterkers, mengpanelen, lampen, hekken en vrachtwagens om dit alles in te vervoeren. Maar ook duizenden broodjes voor de muzikanten.

En dat moeten wij allemaal opbrengen?

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat kan dankzij steeds meer mensen die hun diensten of goederen aanbieden. Licht- en geluidbedrijven, maar ook webbouwers, sociale media-marketeers, een fan die bij een touringcarbedrijf werkt en twee fans die een eigen catering runnen.

Bovendien heeft Ahoy al de zaal gratis ter beschikking gesteld!

Kan ik nog doneren?

De crowdfunding is intussen afgelopen. Verschillende mensen willen alsnog wat doneren. We kijken hoe we dit kunnen regelen.
We zijn wel nog op zoek naar zakelijke sponsoren. Interesse? Mail ons dan: info@deearringenik.nl

Kan ik als bedrijf helpen?

Ja, dat kan zeker. We zoeken bedrijven die willen sponsoren, check de opties. Ook kun je als bedrijf helpen door het beschikbaar stellen van diensten, goederen of door de inzet van bereik, denk aan nieuwsbrieven waarin er aandacht is voor het concert. Heb je een ander te gek idee om met je bedrijf te helpen, mail ons dan!

Ik ben crowdfunder. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

De crowdfunding à 30.000 euro is een belangrijk onderdeel van de financiering van het concert. Maar wil je je donatie terug, stuur dan een e-mail naar info@deearringenik.nl en we storten je geld terug.

5. T-shirts

Ik heb een donatie gedaan en krijg een T-shirt. Waar meld ik welke maat ik wil?

Heb je een donatie a 35 euro inclusief T-shirt gedaan, dan nemen wij per mail contact met je op. Heb je geen mail ontvangen? Mail ons dan via info@deearringenik.nl

Kan ik nog een T-shirt bestellen?

We gaan zeker nog T-shirts verkopen. In ieder geval bij het concert zelf.

Ik heb gedoneerd en krijg daarvoor een T-shirt. Wanneer komt mijn shirt?

We willen graag ook een datum op de shirts laten drukken. Die datum is nog niet bekend, dus we vragen om je geduld.

6. Overige vragen

Andere vragen? Dat kan, we beantwoorden ze graag.

Yael Vinckx:
06-52470206 
info@deearringenik.nl

Voor vragen over zakelijke sponsoring
José de Korte
info@deearringenik.nl

7. Verschuiving concert

Wat wordt de nieuwe datum voor het concert?

Door omstandigheden die ver buiten ons bereik liggen kan het concert niet in januari 2024 plaatsvinden. Maar de voorbereidingen gaan intussen door. Zodra we een definitieve datum hebben, zijn jullie de eersten die het te horen krijgen.

Kunnen jullie garanderen dat het concert straks wél doorgaat?

Daar gaan wij wel van uit. Er is al veel geregeld. We hebben 800 muzikanten klaar staan. AHOY en andere bedrijven op het gebied van licht, geluid, kaartverkoop etc. hebben hun medewerking toegezegd. De arrangeurs zijn aan het werk, de eerste tutorials zijn klaar, de productie is op stoom. Dat is allemaal met een tweeledig doel: een mooi eerbetoon aan de Earring en aandacht te vragen voor ALS.